Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z moich ulubionych potraw :)
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 65
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 261
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 250
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 65
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 261
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 250
Składniki
Filety opłukałem ,osuszyłem ,natarłem solą ,oprószyłem ziołami (majeranek ,bazylia ,tymianek) ,obtoczyłem w mące i podsmażyłem na rozgrzanym tłuszczu. Jarzyny ,opłukałem ,starłem na tarce grubych oczkach ,dodałem do nich zeszkloną na tłuszczu cebulę ,koncentrat pomidorowy i przyprawy (liść laurowy ,ziele angielskie ,sól). Dolałem ½ szklanki wody i dusiłem pod przykryciem 10 min. W naczyniu żaroodpornym wyłożyłem ½ warzyw ,na nich ułożyłem filety rybne ,przykryłem pozostałą częścią warzyw. Naczynie zakryłem folią aluminiową. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 180 stopni C ,włożyłem naczynie i zapiekałem 40 min.