Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowo, smacznie i szybko. W ostatnim czasie tyle się mówi o szkodliwym działaniu mięsa, więc czemu nie zastąpić go soczewicą, która jest doskonałym źródłem białka.
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 158
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 310
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 91
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 158
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 310
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 91
Składniki
Przepłukaną soczewicę i warzywa. Całość przerzucić do garnka z ciepłą wodą, dodać majeranek. Gotować przez około 20 minut, do rozgotowania soczewicy.
W czasie gotowania pokroić w małą kosteczkę cebulę. Następnie na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, po czym podsmażyć na nim cebulę.
Po upływie ok. 20 minut wrzucić do zupy pozostałe przyprawy oraz podsmażoną cebulę. Gotować jeszcze przez ok. 5 min.
Zupę przelać do miseczek, na wierzchu posypać kukurydzą oraz przyozdobić śmietaną. Smacznego :)