Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Róże ziemniaczane proste w wykonaniu i smaczne, zastąpią w daniu ziemniaki, a także udekorują nasze danie. Polecam :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Obrane ze skórki, wymyte ziemniaki szatkujemy na cienkie plastry.
Plastry układamy w poziomie tak, żeby nakładały się połową na siebie.
Plastry układamy w poziomie tak, żeby nakładały się połową na siebie. Dokładamy kilka plasterków formując różę.
Uformowane róże polewamy odrobiną oleju, solimy, pieprzymy i posypujemy papryką.
Pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez 45 minut.
Po upieczeniu delikatnie wyjmujemy z papierowej otoczki.