Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowany, smażony, grillowany, wędzony czy też pieczony – pstrąg. Ryba o wspaniałym smaku, chudym mięsie zawierająca najwięcej spośród ryb słodkowodnych kwasów omega-3.
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 542
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1399
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2204
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2788
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 542
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1399
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2204
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2788
Składniki
Z filetów zdejmujemy skórę, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Każdy filet przekrajamy wzdłuż na 2 połowy.
Nasiona kolendry prażymy na suchej patelni, następnie rozcieramy w moździerzu. Dodajemy suszony czosnek niedźwiedzi, rozcieramy z kolendrą.
Filety oprószamy solą himalajską, świeżo zmielonym czosnkiem suszonym oraz mieszanką kolendry i czosnku, skrapiamy sokiem z cytryny.
Umyte papryki pozbawiamy gniazd nasiennych. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą, oprószamy solą himalajską. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na ok. 15-20 minut, co jakiś czas obracając. Po wyjęciu z piekarnika gorące papryki zawijamy w folię aluminiową, wkładamy do woreczka i pozostawiamy na 15 minut (sprawi to, że łatwo zdejmiemy skórkę z papryki). Po tym czasie zdejmujemy skórkę z papryki. Paprykę kroimy na paski. Układamy wzdłuż na filetach, posypujemy mieszanką kolendry i czosnku niedźwiedziego, przykrywamy cienkim paskiem pora, zwijamy w rulonik.
Na jedną roladkę przygotowujemy po dwa plasterki szynki szwarcwaldzkiej, w które zawijamy rybę. Gotowe roladki spinamy wykałaczkami i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej roladce układamy po małym kawałku cytryny, oprószamy pieprzem, skrapiamy oliwą.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na 30 minut..