Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała alternatywa dla tradycyjnych śląskich rolad. Mięso jest wyjątkowo delikatne i świetnie komponuje się z serem wędzonym i śliwkami.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2770
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 72
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 250
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2770
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 72
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 250
Składniki
Polędwicę kroimy na plastry i rozbijamy, posypując świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Na każdym plastrze układamy kilka śliwek i plastry wędzonego sera, a następnie zawijamy roladki.
Na patelni rozgrzewamy margarynę i obsmażamy roladki z dodatkiem posiekanej drobno cebuli. Lekko przypalamy i podlewamy wodę, aby odzyskać smak z patelni. Wyjmujemy roladki i blenderem miksujemy sos. Podajemy z kluskami śląskimi.