Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie roladki to idealny dodatek do żurku lub białego barszczu.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24420
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24420
Składniki
Do 400 g serka naturalnego homogenizowanego dodałam 5 łyżeczek chrzanu, posiekany koperek, 4 pokrojone jajka na twardo oraz sól do smaku. Zmiksowałam blenderem na mus i odstawiłam do lodówki. W międzyczasie w 50 ml wody rozpuściłam 1,5 łyżeczki żelatyny. Kiedy napęczniała podgrzałam i wymieszałam z musem. Ponownie odstawiłam do lodówki na 10 minut. Po tym czasie nakładałam warstwę musu na naleśniki i zawijałam w ruloniki. Odstawiłam do lodówki. Kiedy mus stężał pokroiłam naleśniki w 2-centymetrowe roladki i nakłuwałam na szpatułki.