Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pożywne danie z polędwiczek kurzych z delikatnym nadzieniem mozzarelli,pesto,suszonych pomidorów i papryczki peperoni
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 275
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5429
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 275
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5429
Składniki
polędwiczki myjemy,osuszamy papierowym ręcznikiem,delikatnie rozbijamy,posypujemy pieprzem i solą-odstawiamy
mozzarellę,pomidory suszone i peperoni kroimy na cieniutkie,długie paski czosnek kroimy na cienkie plasterki
na wok z masłem wcześniej sklarowanym wrzucamy czosnek i świeży szpinak- dusimy chwilę- dodajemy odrobinę soli i pieprzu-bosko smakuje z roladkami -odstawiamy
na każdej roladce rozsmarowujemy łyżeczkę pesto ( tu użyłam klasyczną wersje gotową ) możemy dodać trochę startego parmezanu- ale niekoniecznie- i układamy paseczki mozzarelli,pomidorków i peperoni zwijamy delikatnie w zgrabną roladkę i wbijamy po 2 wykałaczki smażymy na delikatny złoty kolor na miksie olej-masło-oliwa z oliwek przewracając na drugą stronę usuwamy wykałaczki
podajemy ze szpinakiem i dekorujemy świeżą bazylią Smacznego ;-)