Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna zakąska na zimno, jednak może być również podawana na gorąco zaraz po przyrządzeniu (wtedy proponuje bez sosu). W przepisie występują piersi z kurczaka, ja użyłam ok. kilogramowej piersi z indyka i również smakowało.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 144
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2935
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 144
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2935
Składniki
Piersi rozbić na grubość ok. 0,5 cm. Platy mięsa uformować w prostokąt i przyprawić sola i pieprzem z jednej strony. Platy szynki rozłożyć na mięsie a na to wzdłuż jednego z brzegów ułożyć pokrojony w paseczki ser. Ściśle zrolować płaty mięsa i zawinąć w folię aluminiową (wewnętrzną stronę folii posypać papryką). Piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut. Podawać wystudzone, pokrojone w plastry a do tego zielony sosik.
Sos: szpinak opłukać i zblanszować. Osączony szpinak przetrzeć przez sito (ja posiekałam nożem). Wymieszać z majonezem i doprawić solą, cukrem, czosnkiem. Z braku świeżego szpinaku użyłam mrożonego, który przesmażyłam na patelni z odrobiną masła. Kiedy szpinak wystygł, posiekany połączyłam z majonezem i przyprawami.