Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka w przyrzadzeniu rolada z boczku faszerowana miesem mielonym. Swietna na obiad, a takze jako wedlina na kanapki.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 30
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 170
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 140
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 285
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44458
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 30
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 170
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 140
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 285
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44458
Składniki
Boczek umyc, osuszyc- jesli plat grubszy, mieso rozbic tluczkiem. Natrzec boczek sola, majerankiem i slodka papryka. Do miesa mielonego dodac zoltko, namoczona i odcisnieta z wody polowke kajzerki, przecisniety przez praske czosnek, dodac sol i pieprz, dobrze wyrobic mase. Na plat boczku wylozyc rownomiernie mase z miesa mielonego, ciasno zwinac, zwiazac sznurkiem kuchennym lub spiac szpikulcami. Mieso przelozyc do naczunia zaroodpornego, piec pod przykryciem (pokrywka lub folia aluminiowa) ok 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie zdjac pokrywke/ folie i obracajac, piec mieso z kazdej strony po 10- 15 minut.