Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do wykonania i bardzo dobre i bardzo słodkie :)
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 33
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 117
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 107
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 67
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 33
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 117
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 107
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 67
Składniki
MASA 1: Herbatniki drobno pokruszyć - najlepiej zmielić. Zagotować mleko z cukrem, dodać kakao. Do gotującego wsypać pokruszone herbatniki i dokładnie wymieszać. Gorącą masą posmarować andruty.
MASA 2: Mleko zagotować, wsypać wiórki - zaparzyć i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem dodając stopniowo masę kokosową(wystudzoną). Powstałą masę rozsmarować na masie herbatnikowej. Zwinąć w rulon i wstawić do lodówki.