Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 67
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 36
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 512
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 67
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 36
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 512
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem. Dodaj najpierw żółtka, a następnie mąkę, wymieszaj.
Ciasto przełóż na płaską blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C i piecz ok. 10 minut.
Upieczone ciasto przełóż na oprószony cukrem pudrem arkusz papieru, odklej papier do pieczenia przykryj wilgotną ściereczką i zwiń w roladę. Odstaw do wystygnięcia.
Przygotuj poncz. Lekko przestudzoną kawę wymieszaj z cukrem i likierem.
Żelatynę rozpuść w odrobinie wody. Serek mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem i żelatyną.
Ciasto rozwiń i usuń papier, biszkopt nasącz ponczem. Na cieście rozprowadź krem i oprósz kakao. Ciasto zwiń w roladę i odstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem oprósz kakao.