Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada serowa jako element zimnej płyty jest świetną przekąską, ponadto może być również idealnym uzupełnieniem deski serów.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2768
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 72
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 246
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2768
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 72
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 246
Składniki
Pieczarki kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Ugotowane na twardo jajka oraz szynkę również kroimy w kosteczkę. Przekładamy wszystko do misy, dodajemy serek topiony, natkę pietruszki i doprawiamy solą i pierzem. Odstawiamy. Ser żółty wkładamy do woreczka i zawiązujemy, wkładamy do wrzątku ( możemy na małym ogniu utrzymywać temperaturę wrzątku). Miękki ser wykładamy na stolnicę i rozwałkujemy na ok 4mm grubości i kształt prostokąta. Nakładamy farsz i zawijamy całość w roladę. Przechowujemy w lodówce. Wszystkie czynności widać dokładnie na filmie poniżej.