Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna w przygotowaniu rolada kokosowa.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1974
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1974
Składniki
Herbatniki zmielić w mikserze lub pokruszyć wrzucić do woreczka i wałkiem rozwałkować na pyłek. Do pokruszonych herbatników dodać kakao i rozpuszczony w niewielkiej ilości gorącej wody cukier (cukier wsypać do szklanki i uzupełnić wodą do połowy szklanki - mieszać łyżką aż cukier się rozpuści). Wodę z cukrem wlać do herbatników i dodać łyżkę masła. Całość wyrobić na jednolitą plastyczną masę i odstawić pod przykryciem.
Resztę masła wymieszać dokładnie z cukrem pudrem i wiórkami.
Czarną masę rozwałkować na papierze do pieczenia (gdyż zwykły śniadaniowy się przykleja) w cienki prostokąt (ok 0,5 cm). Położyć białą masę na czarnej i zwinąć w roladę.
Całość zawinąć w papier i włożyć na przynajmniej dwie godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO :-)