Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche rogaliki z nadzieniem z powideł śliwkowych. Błyskawiczne w przygotowaniu. Moje dzieci je wprost uwielbiają . Przepis dostałam od siostry (Paula przesyłam buziaki)
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3476
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 313
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 96
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 277
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3476
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 313
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 96
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 277
Składniki
Wszystkie składniki ugnieść razem na gładkie ciasto. Odstawić na chwilę, żeby ciasto odpoczęło.
Ciasto podzielić na części. Stolnicę podsypać mąką i rozwałkować w "koło".
Rozwałkowane w koło ciasto dzielimy na trójkąty.
U szerszej podstawy trójkąta położyć łyżeczką trochę powideł śliwkowych. Zawinąć w rogalik. Tak samo postępować z resztą ciasta. ( do nadziania rogalików możecie użyć tego co najbardziej lubicie, może to być marmolada, nutella, itp...co kto woli)
Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do zrumienienia.
Studzić na kratce. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.