Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i pyszny sposób na obiad.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 110
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 110
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać mleko, jajko, cukier wanilinowy i szczyptę soli. W małej miseczce rozpuścić drożdże w cukrze i dodać do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie wymieszać aż ciasto będzie jednolite.
Przygotowane ciasto odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia.
Do wyrośniętego ciasta dodać obrane i pokrojone w cieniutkie plasterki jabłka wszystko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką wcześniej przygotowane ciasto. Placuszki smażyć z obu stron. Usmażone placuszki można podawać z cukrem pudrem, konfiturą lub dżemem. SMACZNEGO!