Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4773
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4773
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 113
Składniki
1/4 szkl. mleka ciepłego rozrobić z drożdżami i z 3 łyżkami mąki (z całości wzięte). Po wyrobieniu wrzucić to do pozostałego mleka, żółtka i mąki, wyrobić, następnie rzucić sól wyrobić rzucić olej wyrobić.
Wyrobione ciasto zostawić pod ściereczką na 30 minut do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto smażyć na rozgrzanym oleju- nie dużo na złoty kolor. Wychodzi 11 racuchów.
Następnie posypać cukrem pudrem. Jeśli ktoś chce może do wyrabianego cista dodać odrobinę cukru albo cukru waniliowego, ja nie dodaję było by jak dla nas za słodkie.
Smacznego!