Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, pożywne, smaczne.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 176
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 176
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
1/4 szkl. mleka ciepłego, drożdże i 3 łyżki mąki (wzięte z całości) wyrobić i rzucić do pozostałego mleka, żółtka, mąki i przesianego kakaa, wyrobić dodać sól wyrobić, dać olej wyrobić.
Wyrobione ciasto zostawić pod ściereczką na 30 minut pod przykryciem do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto smażyć na rozgrzanym oleju- nie dużo na złoty kolor. Wychodzi 11 racuszków.
Posypać cukrem pudrem. Jeśli ktoś chce może dać trochę cukru lub cukru waniliowego ja nie daje gdyż dla nas było by za słodkie.
SMACZNEGO!!!