Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne danie na obiad lub kolację.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7510
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 167
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 369
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7510
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 167
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 369
Składniki
Kurczaka kroimy w kosteczkę, zasypujemy przyprawą kamis i mieszamy z 3 łyżkami oleju.Zostawiamy na noc lub na kilka godzin.
Do sporego garnka wlewamy bulion i na to wsypujemy mrożonkę chińską.Gdy warzywka się rozmrożą i zaczną lekko gotować dodajemy uprzednio podsmażonego kurczaka.Mieszamy i gotujemy jakieś 10 minut.
Dodajemy sól, pieprz i mieloną słodką paprykę do smaku.Gotujemy jeszcze 15 minut na wolnym ogniu.Gdy mamy wszystko doprawione jak chcemy można cały sos zaciągnąć lub dodać 2 łyżki śmietany jeśli ktoś lubi.
Podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem- w zależności od upodobania.