Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten sernik mocno mnie zaskoczył, a właściwie jeden dodatek – gotowane ziemniaki :) Mam nadzieję, że to Was nie zniechęci, bo sernik jest naprawdę pyszny – puszysty i delikatny w smaku. Ziemniaków oczywiście nie czuć :) U mnie w domu najbardziej lubiane są serniki najprostsze – bez spodu z ciasta i innych dodatków. Polecam wypróbować bo naprawdę warto!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
Ugotowane i ostudzone ziemniaki mielimy razem z białym serem. Dodajemy żółtka i jajka zmiksowane z cukrem pudrem, rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, opakowanie budyniu waniliowego (proszek), proszek do pieczenia i całość miksujemy na gładką masę. Wylewamy do prostokątnej blachy (moja ma wymiar 25x35) i pieczemy 80 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczone ciasto studzimy. Możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.