Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie a'la chłopski kociołek, sycące, przystępne i szybko się robi
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 730
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 31
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1093
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 727
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 146
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 730
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 31
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1093
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 727
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 146
Składniki
Papryki i cebulę kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kabanosy kroimy w plastry. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
w dużym garnku rozgrzewamy i zrumieniamy kabanosa. Dodajemy cebulę, czosnek, paprykę, ziemniaki i podsmażamy. Oprószamy słodką papryką, zalewamy 1/2 litra wody, dodajemy przecier z koncentratem, dodajemy odciśniętą kapustą.
Czekamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 20 minut. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem.