Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To już moje ostatnie przetwory z pigwy gruszkowej. Jeden z najprostszych przepisów typu pigwa do herbatki pasteryzowana z cukrem.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 682
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 45
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2712
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 682
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 45
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2712
Składniki
Należy usunąć gniazda nasienne z pigwy. następnie pokroić w paski.
Układać w słoiku zasypując na przemian cukrem ok. 1 łyżka na mały słoik. Po kilku godzinach pojawi się sok. Pasteryzować ok. 10 min. , by postał dłużej.