Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny przysmak Kubusia Puchatka, który na pewno skusi wasze dzieci ;) mnie kiedyś też skusiło ;)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 174
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 55
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 174
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 55
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Do miseczki wbić jajka, wlać mleko i dodać szczyptę soli. Całość wymieszać, najlepiej widelcem. Gdy masa jest odpowiednio wymieszana wrzucić do niej kromkę chleba, tak aby nasiąkła z obu stron. Obtoczoną kromkę położyć na gorącej patelni. Smażyć do momentu, kiedy chleb będzie miał złoty kolor. Robić tak z każdą kromką chleba. Następnie (najlepiej, aby grzanka była jeszcze ciepła) polać grzankę miodem. Grzanki pasują na śniadanie, jak i na przekąskę. Smacznie i szybko ;)