Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialna, zdrowa przekąska. Z idealnie skomponowanym sosem do pizzy Folwark.
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 1742
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 235
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4157
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 454
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 1742
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 235
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4157
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 454
Składniki
Cukinie umyć, pokroić wzdłuż (obieraczką do warzyw). Odstawić.
Ciasto francuskie pokroić wzdłuż na paski około 1,5cm. Ciasto posmarować sosem do pizzy. Ułożyć cukinie, na niej szynkę (ważne, żeby były takiej samej grubości).Zrolować (wzdłuż) i skleić końce. Ułożyć na papierze do pieczenia. Włożyć do lodówki na czas nagrzania się piekarnika (do 200 stopni).
Roztrzepać jajko w misce i przed włożeniem do piekarnika posmarować wierzch precli jajkiem i posypać solą.
Piec około 20 minut (aż się zarumienią). Można podawać z dowolnymi sosami