Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy Ci tylko kilka składników, aby zrobić słodkie przysmaki.
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1255
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 780
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 92
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 79
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 282
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1255
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 780
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 92
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 79
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 282
Składniki
Do garnuszka wrzucamy masło i dodajemy miód. Rozpuszczamy na małym ogniu. Wsypujemy do dużej miski mąkę, przyprawę do piernika, cukier trzcinowy i mieszamy. Następnie dodajemy jajko, sok z jednej mandarynki oraz rozpuszczone masło z miodem. Wszystkie składniki zagniatamy tak długo, aż uzyskamy jednolitą masę. Całość owijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkowujemy ( najlepiej przez papier do pieczenia ) na grubość około 3 mm i za pomocą foremek wycinamy pierniki.
Przygotowane pierniczki pieczemy około 8 minut w temperaturze 180 stopni.