Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 630
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 195
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 630
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 195
Składniki
Przygotować gąsiorek 5l. Wycisnąc sok z 12 cytryn, wlać miód do gąsiorka 5 l, naczynie po miodzie najlepiej wypłukać sokiem z cytryny, do powstałej mieszanki wlać pozostałe komponenty
Pozostawi na 30 dni
Zlać sklarowany roztwór
Niesklarowany roztwór przefiltrować przez filtr do kawy
Połączyć oba płyny i odstawi na około następnych 30 dni
Z tych proporcji otrzymujemy około 5 l bardzo dobrej nalewki o mocy około 38 %, w przypadku przedawkowania dla tych co nie palą, nie istnieje "syndrom dnia wczorajszego"