Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najbardziej lubię własnie z truskawkami
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1041
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2638
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1852
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 224
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 143
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1041
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2638
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1852
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 224
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 143
Składniki
Z mąki, masła, żółtek, 3 łyżek cukru i proszku do pieczenia zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 3 części: jedna większa i dwie mniejsze. Ciasto włożyć do zamrażalnika aby stwardniało.
W tym czasie umyte osuszone truskawki przekroić na połówki. Foremkę o wymiarach 23 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na dno zetrzeć na tarce większą część ciasta. Rozłożyć truskawki, zetrzeć mniejszą część ciasta. Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę i wyłożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce ostatnią część ciasta.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C i piec ok. 40 minut.