Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę inny pleśniak bo wierzchnie ciasto z dodatkiem kakao
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 696
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 198
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 141
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 534
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 696
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 198
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 141
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 534
Składniki
Z mąki, masła, żółtek, 5 łyżek cukru i proszku do pieczenia zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 3 części: jedna większa i dwie mniejsze. Do jednej mniejszej dodać kakao.
Ciasto włożyć do zamrażalnika aby stwardniało. W tym czasie umyty i osuszony rabarbar pokroić. Foremkę o wymiarach 23 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na dno zetrzeć na tarce większą część ciasta. Rozłożyć rabarbar, zetrzeć mniejszą jasną część ciasta.
Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę i wyłożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce ostatnią kakaową część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C i piec ok. 40 minut.