Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udany eksperyment :-) Ciekawe w smaku i sycące.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 33
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 57
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 33
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 57
Składniki
Mięso i kapustę kroimy drobno. Mleko, jajka, mąkę kukurydzianą i przyprawy miksujemy. Dodajemy tyle mąki pszennej aby powstało nam bardzo gęste ciasto. Dodajemy mięso i kapustę, mieszamy. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i podgrzewamy. Na rozgrzany olej, łyżką kładziemy placuszki. Smażymy z obu stron do pięknego zrumienienia. Po zdjęciu z patelni osączamy z ewentualnego nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego!