Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te cudowne placuszki znalazłam na stronie Ewy Wachowicz. Są proste do zrobienia, bardzo aromatyczne i baaardzo smaczne. :)
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 667
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 667
Składniki
Fileciki pokroić w drobniutką kostkę. Przełożyć do dużej miski. Następnie dodać posiekaną cebulę, wbić jajka, starty na grubych oczkach ser, dodać majonez, mąkę, wyciśnięty przez praskę czosnek ,posiekaną natkę i szczypiorek. Doprawić curry, pieprzem i solą. Wszystko dokładnie wymieszać.
Tak powstałą masę nabierać łyżką i smażyć na gorącym oleju - tak samo jak placki ziemniaczane. Smażyć na brązowo- złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym . Podawać surówką z pora i ryżem. :)