Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon truskawkowy już rozpoczęty wiec polecam placuszki z truskawkami.Szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 158
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 557
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1511
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 158
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 557
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1511
Składniki
Truskawki pokroić na grubsze plastry .Żółtka oddzielić od białek.
ubić na sztywno pianę z cukrem
Żółtka utrzeć z mąką,proszkiem do pieczenia,mlekiem,śmietaną oraz masłem.Dodać ubitą na sztywno pianę,wymieszać następnie truskawki,wymieszać.Nakładać łyżką ciasto na patelnię(z tej ilości wychodzi mi 20 placuszków)
Smażyć na patelni po obu stronach na rumiano.Ciepłe posypać cukrem pudrem