Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki ryżowe zamiast racuchów.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 302
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 450
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 830
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 302
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 450
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 830
Składniki
Ryż gotujemy na sypko , odcedzamy i studzimy. Jajka rozcieramy z cukrem. Ciagle mieszając dodajemy na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt lub śmietanę. Na koniec ugotowany ryż.
Na patelnio rozgrzewamy olej. Łyżką kładziemy niewielkie porcje ciasta i smażymy na jasno złoty kolor. Ciepłe racuszki podajemy z konfiturami lub zmiksowanymi świeżymi owocami albo z cukrem pudrem.
Zamiast 2 op. cukru waniliowego można dodać 2 łyżki cukru.