Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem jako przekąskę, czasem na kolację robię placuszki z białego sera. Nie robię ich zbyt słodkich, bo zjadam je z domowym słodziutkim dżemem – najczęściej z truskawek.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 68
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1567
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 68
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1567
Składniki
Ser ucieramy na gładką masę, dodajemy żółtka, cukier puder, sodę, kaszę mannę, 3 łyżki mąki i aromat waniliowy - mieszamy do połączenia wszystkich składników.
Białka ubijamy na sztywno - mieszamy z masą. Formujemy placuszki, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Mnie najlepiej smakują z dżemem, ale mogą być też posypane cukrem pudrem, podane z ubitą bitą śmietaną lub czekoladą :)