Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne placuszki podawane na ciepło,nadają się zarówno na śniadanie jak i podwieczorek.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 182
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 604
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1573
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 182
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 604
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1573
Składniki
Banany obieramy i rozgniatamy w misce przy pomocy widelca.
Żółtak oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Do bananów dodajemy żółtka,2 łyżki mąki i białka ubite,mieszamy delikatnie.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki nakładając przy pomocy łyżki tak jak na racuszki,smażymy na złoty kolor z dwóch stron.Osuszamy na ręczniku papierowym. W rondlu rozpuszczamy miód i polewamy placuszki. Najlepiej podawać na ciepło. Smacznego!!!