Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś innego
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 136
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 136
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce i odcisnąć nadmiar soku,dodać pokrojoną w kostkę cebulę,przecisniety przez praskę czosnek,pokrojoną w kostkę paprykę oraz jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem.Ser żółty zetrzeć na tarce smażyć placki na oleju a po odwróceniu na drugą stronę posypać żółtym serm i na chwile przykryć pokrywką aby ser się rozpuścił.Podawać ciepłe z zimnym sosem.Życzę smacznego.
sos:ser biały zmiksować blenderm razem z kefirem,dodać pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i szczypiorek oraz tzatziki,wszysko dokładnie wymieszać łyżką.