Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne placki ziemniaczane wzbogacone o kozi ser.
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 426
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 736
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16928
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 151
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 426
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 736
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16928
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 151
Składniki
Ziemniaki umyłem, obrałem a następnie starłem na drobnej tarce. Włożyłem na sito i lekko osączyłem. Dodałem mąkę, jajka, pokrojoną w piórka cebulę, pokrojony w kostkę ser oraz przyprawy. Dokładnie wymieszałem. Na dwóch patelniach rozgrzałem tłuszcz i nakładałem łyżką niewielkie proporcje ziemniaczanej masy. Smażyłem na silnym ogniu z obu stron na rumiano.