Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkowicie nowe wydanie tradycyjnych placków ziemniaczanych.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 63
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 63
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Pietruszkę, koperek i szczypiorek umyć i posiekać.
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na drobnej tarce. Wbić jajka, dodać mąkę pszenną, pietruszkę, koperek, szczypiorek i chrzan.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Placki ziemniaczane smażyć na rozgrzanym ogniu, z każdej strony przez ok. 5min.
Gotowe placki przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz.
Placki podawać z kwaśną śmietaną i pieczarkami podsmażonymi na maśle. Smacznego !!!