Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placki są bardzo smaczne można je jeść same lub z ulubionym sosem.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 58
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 289
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1219
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 109
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 58
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 289
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1219
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 109
Składniki
Wszystkie warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy i odstawiamy na pół godziny.
Po pół godzinie odciskamy płyn z warzyw, dodajemy jajka, mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron na złoty kolor.Podajemy np. z sosem kurkowym, który smakuje wyśmienicie z tymi plackami.