Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki na bazie mąki ryżowej z cząstkami jabłek i cynamonu. Wszystko posypane cukrem pudrem.
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 89
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 526
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 135
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 89
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 526
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 135
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem i cukrem cynamonowym. Jajko roztrzepujemy z cukrem i jogurtem, przelewamy do mąki. Wszystko dokładnie mieszamy. Obrane jabłko kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ciasta. Wszystko mieszamy, tak aby ciasto w całości pokryło jabłka. Ciasto partiami wykładamy na dobrze ciepłą patelnię, krótko pieczemy z obu stron. Ja piekłam bez tłuszczu, jak macie dobrą patelnię, też proponuję tak upiec. Gotowe posypujemy cukrem pudrem :)