Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 609
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 477
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 609
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 477
Składniki
margarynę , cukier i jajka ucierać razem dodając po łyżce mąki na koniec dodać proszek i wymieszać . wlać połowę ciasta na dużą formę wysmarowaną i wyłożoną papirem ciasto delikatnie posypać cynamonem i pokroić na to obrany rabarbar ( ilość wg uznania), ugotować budyń , gorącym zalać rabarbar poczekać chwilę niech ostygnie wyłożyć na budyń resztę ciasta , rozsmarować i piec.