Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam spód do tego ciasta, jest pyszny! Zamiast owoców leśnych proponuję w sezonie użyć świeże truskawki
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 31
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 56
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 31
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 56
Składniki
spód: mąka + masło ( proponuję miękkie)+ drożdże+ cukier puder+ żółtka. Dobrze rozmieszać , ugnieść ciasto. Formę ( do tarty lub tortownicę) posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować, jeśli ciężko się wałkuje można po prostu wylepić formę ciastem. Nakłuć ciasto w kilku miejscach widelcem. Rozgrzać piekarnik do 180st, dół + termoobieg. Piec ok. 10minut do lekkiego zrumienienia.
ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier, delikatnie wymieszać z rozmrożonymi i odcedzonymi owocami. Nałożyć na podpieczony spód. Piec jeszcze ok. 15minut aż piana się zrumieni. Jest pyszne jeszcze ciepłe. Smacznego!