Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste w przygotowaniu, jest bardzo smaczne i efektowne!
Polecam.
Odsłon: 111
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 132
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 31
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 57
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1315
Polecam.
Odsłon: 111
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 132
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 31
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 57
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1315
Składniki
WYKONANIE:Ciasto 1 Margarynę cuker, wodę, kakao zagotować i po przestudzeniu dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, pianę z białek lekko wymieszać. Wyłożyć na blaszkę. Przygotować ciasto 2: Białka ubić z cukrem dodać kokos, proszek do pieczenia, lekko wymieszać i kłaść łyżką kupki kokosowe na ciasto. Upiec. Po wystudzeniu przekroić na pół ( trzeba uważać bo ciężko przekroić na dwie równe części przez wiórka)
Masa: z mleka ,cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. Margarynę utrzeć dodając przestudzony budyń. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i spirytus, drugą zostawić białą.
PRZEŁOŻENIE: Ciasto- masa biała- delicje- masa ciemna- polewa.