Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe i smaczne ciasto ,zaskoczy wszystkich
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 19
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 749
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 37
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 19
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 749
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 37
Składniki
Oddzielić żółtka od białek dodać szczyptę soli ubić na sztywno następnie dodawać żółtka i stopniowo wsypać cukier,kiedy masa zgęstnieje wsypać i lekko wymieszać mąkę z proszkiem,sodą i kakao.Upiec kakaowy biszkopt po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na 2 części.
Ugotować i wystudzić budyń masło pokroić na mniejsze kawałki aby zmiękło,dobrze utrzeć pod koniec dodawać po trochę zimny budyń,na koniec pokruszyć chałwę i jeszcze chwilę ucierać.Masę podzielić na 2 części 1 zostawić białą do drugiej dodać1 łyżeczkę kakao i startą na tarce czekoladę dobrze wymieszać.
Białą masą posmarować 1 część ciasta na to bezy jeżeli są za duże pokruszyć,na bezy masę kakaowo-czekoladową,przykryć 2 połową biszkopta.Wierzch placka polać polewą lub tak jak u mnie resztą białej masy i udekorować według własnego pomysłu.
Ciasto najlepiej smakuje na 2 drugi dzień.SMACZNEGO.