Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kilka porcji - całość 935 kcal
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 359
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 160
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 359
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 160
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło, olej i podsmażamy na nim cebulę i kurczaka pokrojonego w kostkę. Kiedy mięso kurczaka się zetnie, zalewamy wszystko ok 500-600ml wody, dodajemy marchewki pokrojone w plasterki i przyprawy. Gotujemy aż mięso i marchewka staną się miękkie. W śmietanie rozprowadzamy mąkę i zabielamy potrawkę, zagotowujemy. Przyprawiamy do smaku. Podajemy z posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.