Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj była niedziela ,a jak niedziela to i rosół. Mięso zostało ,więc trzeba było wykorzystać.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 652
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 180
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 652
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 180
Składniki
Mięso oddzieliłem od kości ,pokroiłem w mniejsze kawałki razem z żołądkami drobiowymi. Rosół zagotowałem z pokrojoną w kostkę marchewką i selerem. Dodałem osączony z zalewy groszek. Zagotowałem ,dodałem mięso ,gotowałem jeszcze 10 minut. Śmietanę wymieszałem z mąką i kilkoma łyżkami sosu. Dodałem do całości i zagotowałem. Na koniec dodałem posiekany koperek i doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz sokiem z cytryny. Podałem z ryżem.