Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska na wieczornego lenia. I całkiem zdrowa, wbrew pozorom. Patrząc na inne tego typu wynalazki. Potrzebujemy niecałych 5 minut na przygotowanie. I można dowolnie sobie je urozmaicać. Przyprawiać parmezanem, chili, masalą - wszystkim!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 102
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 20
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 102
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 20
Składniki
W kubku mieszam kukurydzę z oliwą. Dno torebki zagniatam tak, żeby miała denko - ma przypominać torebkę prezentową. Nasypuję kukurydzę. Zawijam dwa razy górną krawędź torebki, żeby dobrze ją zamknąć. Wkładam do mikrofali na maksymalną moc. Ogólnie zasada jest prosta - nasłuchujemy, jak długo trwa charakterystyczne 'pyk, pyk' pękających ziaren. Jak ucichnie - jest gotowe. W moim przypadku trwało to 3 minuty. Wyjmuję. Przyprawiam.