Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 18
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 21
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 33
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 103
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 18
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 21
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 33
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 103
Składniki
Krem:0,5 l. mleka zagotować. W pozostałym 250ml. roztrzepać budyń, mąkę, cukier i dodać do gotującego się mleka.Ugotowac budyń i odstawić do całkowitego wystudzenia. Do budyniu dodawać stopniowo miękkie masło miksując na wysokich obrotach.Na koniec wlać aromat waniliowy. Wysypać ptysie na blaszkę(wym ok.25x35 ,wymieszać z kremem i wyrównać .Schłodzić chwilę .Polewa: rozpuścić czekolady z Plantą na wolnym ogniu ,dodać alkohol i napęczniałą żelatynę (wcześniej namoczyć ją w 50ml zimnej wody)Delikatnie podgrzewając(nie gotować!) wymieszać ,a następnie wylać na ciasto i posypać kokosem. Ponownie schłodzić.