Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , soczyste polędwiczki z piersi z kurczaka w pikantnej panierce.
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1067
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11128
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1067
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11128
Składniki
Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek. Kroimy w polędwiczki. Lekko rozbijamy. Z jogurtu , szczypty soli i szczypty chili robimy marynatę. Wkładamy mięso. Obtaczamy. Zawijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
Z mąki , soli , pieprzu , proszku do pieczenia , chili i słodkiej papryki robimy panierkę.Zamarynowane polędwiczki obtaczamy dokładnie w przygotowanej panierce.Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron.
Po usmażeniu umieszczamy na ok. 5 minut w mocno nagrzanym piekarniku , dzięki czemu staną się jeszcze bardziej chrupiące.