Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polędwica pod śmietanową pierzynka...
Prosty przepis na tradycyjną polską zupę z zielonych ogórków. Tylko kilka skł...
Odsłon: 20
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 798
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 119
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4217
Prosty przepis na tradycyjną polską zupę z zielonych ogórków. Tylko kilka skł...
Odsłon: 20
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 798
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 119
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4217
Składniki
cebulę kroimy w grubszą kostkę, a pieczarki przekrawamy na ćwiartki. przesmażamy na rozgrzanym oleju i odstawiamy na bok. Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy do niej żółtka i ubitą pianę z białek przesmażone pieczarki z cebulą i sól, pieprz. wszystko delikatnie mieszamy. polędwicę lekko rozbijamy ręką na grubość ok 1 cm i smażymy po angielsku po dwie minuty z każdej strony, tak aby była krwista wewnątrz. Oprószamy solą i pieprzem. Taką polędwicę układamy na blaszce przykrywamy kopulą z przygotowanej śmietany posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku w temperaturze ok 200 stopni przez 10 - 15 min. najefektowniej podawać z pomidorkami koktajlowymi