Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne danie w Australii. Efekt osiedlania się w Australii wielu Greków, Hiszpanów , Włochów, a więc kuchnia podobna do tej z basenu Morza Śródziemnego
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 62
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 274
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5428
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 62
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 274
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5428
Składniki
Ser zmiksowałem ze śmietaną i miękkim masłem. Z ciasta francuskiego wyciąłem koło o średnicy ok. 30 cm. Pastę wyłożyłem na ciasto , pozostawiając brzeg o szerokości 5 cm. Na paście serowej rozłożyłem pomidory, posypałem tymiankiem i pieprzem cytrynowym. Podwinąłem brzegi ciasta, tak aby masa nie wypłynęła podczas pieczenia.
Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C , piekłem ok. 40 minut. Podałem gorącą , od razu po zapieczeniu.