Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, lekka zupa z lekko ostro-orientalną nutką. Jedna z moich ulubionych. Najbardziej smakuje mu podana z kosteczkami sera feta ale można też z grzankami czy groszkiem ptysiowym.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Składniki
Z papryczki usuwam nasiona i kroję w kostkę z ząbek czosnku na plasterki. Do garnka z grubym dnem wlewam odrobinę oliwy i podduszam chwilę posiekane składniki. Pomidory w puszcze lekko siekam nożem i wlewam do garnka z podduszoną papryczką i czosnkiem. Całość gotuję ok. 15 min.
Garnek zdejmuję z kuchenki. Dolewam mleczko kokosowe, dodaję listki bazylii i miksuję na gładki krem. Jeśli zupa jest za gęsta mleczka można dodać nieco więcej. Doprawiam solą i pieprzem i gotowe!